Burundi. Káva má příjemný vzhled, vysokou nakyslost, vyznačuje se plnou vůní a harmonickou jemnou chutí. Výborně chutná samostatně i ve směsi s jinými druhy. Kávovníky se pěstují ve vysokých nadmořských výškách obvykle ve stínu kakaovníků.
————————————————————————————————————————————————–
Brazil Fazenda Lagoa. Tato káva je odborníky považována za nejlepší brazilskou kávu. Je pěstována ze starých odrůd káv Bourbon. Vyznačuje se sladkým čokoládovým nádechem. Káva je vyrovnaná, tělo sametové s nízkou, ale jemně znatelnou aciditou citrusů. Chuť po ovoci se sladkostí meruňky, medu a mléčné čokolády z ní dělá bohatě strukturovanou kávu vysoké kvality. Káva je příjemně šťavnatá.
—————————————————————————————————————————————————-
Brasil Fazenda Rainforest. Velmi, ale velmi malá acidita, vulkanická pěna, výborná hutnost s chutí připomínající čokoládu, kde koncová chuť přechází do lískového oříšku, a to vše s nepřehlédnutelnou sladkostí. Rainforest Alliance (Aliance deštných pralesů) je mezinárodní nezisková ekologická organizace. Jejím posláním je chránit ekosystémy, lidi a volně žijící zvířata, které jsou na nich závislí. Rainforest Alliance umožňuje ekologické a sociálně ohleduplné pěstování kávy a angažuje se v ochraně citlivých ekosystémů, zachování biodiverzity a v trvalém zajištění soužití lidí, zvířat a rostlin v životním prostředí. Bezpečné a nenarušené životní prostředí pro člověka a přírodu – to zaručuje pečeť Rainforest Alliance. Již 15 let prosazuje trvale udržitelné pěstitelské metody. Uděluje certifikáty firmám, které splňují tyto požadavky. V současné době je certifikováno více než 6.200 farem v 9 zemích latinské Ameriky (např. Brazílie, Peru, Kolumbie, Kostarika nebo Nikaragua). Více než 150.000 farmářů, sběračů kávy a jejich rodin profitují z tohoto programu.
—————————————————————————————————————————————————–
Brasil Santos. Říká se, že nejlepší odrůdou je káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti s nádechem čokolády a nízkou kyselostí, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo. Má vyvážené a plné tělo s náznakem příchuti oříšků a čokolády.
——————————————————————————————————————————————————
Bolivia. Bolivijská káva má velmi dobrou kvalitu, jelikož se pěstuje v nadmořských výškách 180 až 670 m. Má lahodnou chuť a výrazné aroma. Káva připomíná svou vůní trávu, pražené obilí a sušené ovoce. Všechny znalce potěší káva svou jemností, lehoučkou hořkostí a dlouhou dochutí. Nejlepší je středně až silně upražená. Zrna se zpracovávají suchou i mokrou metodou, oblíbenější je však mokrá cesta, kterou je zpracováno více než tři čtvrtě všech zrn kávy. Zrna zemědělci sbírají ručně, čistí se na strojních zařízeních a třídí elektronicky.
——————————————————————————————————————————————————–
Cameroon. Kamerun pěstuje arabiku jemné a harmonické chuti. Je to typická káva pro Střední Afriku. Vyznačuje se příjemně bohatou chutí a jemnou kyselostí.